simple website templates

VEEL GESTELDE VRAGEN

EK Wielrennen Alkmaar 2019

Bewoners

Het EK Wielrennen vindt plaats van woensdag 7 augustus tot en met zondag 11 augustus 2019. Het gehele programma is hier te vinden. 

Het evenement is op alle dagen gratis te bezoeken. Je mag overal langs het parcours staan om de koersen te bekijken. Tegen betaling zijn VIP-plaatsen beschikbaar die een uitstekend uitzicht hebben op de start en finish. Deze zijn hier aan te vragen. 

Tijdens de wedstrijd onderdelen is het parcours afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Tijdens de wedstrijden kunt u wel op bepaalde plaatsen gebruik maken van oversteekplaatsen. Deze zijn ook aangegeven met stipjes op de evenementenkaart.

Buiten de wedstrijden om zijn alle gebieden gewoon bereikbaar en kan je weer bij je huis of bedrijf komen. Wel dient u rekening te houden met een gemiddelde opbouwperiode van 2,5 uur en 1 uur afbouw na een wedstrijdonderdeel.

Het parcours moet tijdens de wedstrijd veilig zijn voor de fietsers en het publiek. Daarom moeten alle parkeerplekken die direct aan het parcours liggen, tijdens de wedstrijd, vrij zijn van geparkeerde auto's. Op deze dagen is dan ook een wegsleepregeling van kracht. Exacte instructies en verwijzingen worden aangegeven met de gebruikelijke gele bebording. 

Sommige gebieden, met name in de binnenstad en buurten ten zuiden van de binnenstad, zullen tijdens de wedstrijdonderdelen minder goed bereikbaar zijn voor doorgaand autoverkeer. Voor en tussen de wedstrijden zijn oversteekplaatsen beschikbaar. Ook voor fietsers en voetgangers worden oversteekplaatsen gemaakt. Deze zijn te vinden op de interactie evenementenkaart.

Heeft u uw auto nodig tijdens de wedstrijdonderdelen dan adviseren wij uw auto buiten het parcours te parkeren. Heeft u een vergunning/ontheffing dan heeft u een brief van ParkeerService gehad waarin staat wat uw mogelijkheden zijn. U kunt ook uw auto op de Drafbaan parkeren. Voor meer alternatieve parkeerplaatsen in en om het centrum, bekijk de evenementenkaart.

Busvervoerder Connexion rijdt tijdens de wedstrijddagen van het EK met een aangepaste diensregeling. Enkele busstationnen zijn hierdoor niet bereikbaar. Voor actuele reisinformatie kunt u kijken op www.connexxion.nl

Veiligheid is tijdens het evenement het belangrijkste punt. Hulp- en nooddiensten kunnen tijdens het evenement overal komen. Ook het ziekenhuis blijft ten alle tijden bereikbaar. Op vele plaatsen zullen veiligheidsmensen en vrijwilligers aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Ook zal er een extra busdienst rijden naar het ziekenhuis vanuit het Hoefplan. Deze is ook aangegeven op de wedstrijdkaart.

Stadswerk 072 zorgt namens de gemeente voor het ophalen van afval. De afvalinzameling zal in de binnenstad niet aangepast worden.

De Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar coordineert het vrijwilligers werk rondom het EK. Er zijn mensen nodig die assisteren bij de huldiging of helpen het parcours veilig te houden en de renners de goede kant op te sturen. Ga naar www.ekwielrennenalkmaar.nl om je aan te melden of voor meer informatie.

Rondom het EK Wielrennen is er genoeg te doen in de stad. Er zijn de hele week activiteiten die allemaal met fietsen te maken hebben. Kijk op de pagina met 'side events' voor een overzicht. 

Parkeren van auto’s in de binnenstad, in de straten waardoor het parcours loopt, is op gezette tijden niet mogelijk. Voor en na de wedstrijden (rekening houdend met op- en afbouw werkzaamheden) kunt u uw auto weer parkeren in de straat en zijn de wegen volledig toegankelijk.

Er is ook een brief uitgestuurd namens ParkeerService over wat ontheffing- en vergunninghouders kunnen doen tijdens het evenement. Deze brief is hier te lezen.

Wanneer uw (toekomstige) woning direct aan het parcours ligt, raden we aan om waar mogelijk de verhuizing op een andere dag in te plannen.

Het binnengebied in de binnenstad is afgesloten voor fietsers. Rond het parcours worden diverse fietsparkeergelegenheden aangelegd. Deze zijn ook aangegeven in het oranje op de digitale wedstrijdkaart.

U kunt uw auto in de parkeergarage gewoon laten staan. Wilt u toch tijdens deze dagen uw auto verplaatsen uit de parkeergarage, houdt dan het programma in de gaten. Houdt daarbij ook rekening met op- en afbouw tijden.

Bezoekers worden verwezen naar specifieke parkeergelegenheden buiten de binnenstad middels bebording en navigatie. Op de website zijn deze parkeerlocaties voor bezoekers te vinden.

Tijdens de wedstrijdonderdelen zijn er op vele plekken in het parcours oversteekpunten. Deze oversteekpunten zijn vrij toegankelijk tijdens de pauzes tussen de wedstrijdonderdelen. Ook tijdens de wedstrijdonderdelen kan er overgestoken worden. De oversteekpunten worden ten alle tijden begeleid door een verkeersregelaar die zorgt voor een veilige situatie. Dit voor zowel de bezoekers als de wielrenners. Als het op het parcours rustig en veilig is kan er overgestoken worden. Het kan dus zijn dat er enkele minuten zal moeten worden gewacht.

Ook op de wedstrijdkaart zijn de oversteekpunten aangegeven. Door op de punten te klikken is te zien of het een oversteekpunt is voor voetgangers of ook voor autoverkeer. 

Op veilige plekken in het parcours zijn oversteekpunten gecreeerd. Tijdens de wedstrijden staan hier verkeersregelaars die controleren of het veilig is om het parcours over te steken.

Tijdens de vijf wedstrijddagen zijn niet alle parkeergarages beschikbaar. Zo is de Vest garage en de Karperton garage gesloten tijdens het EK Wielrennen. De Schelphoek, De Kazerne, en de Singel garage zijn wel open. Ook is parkeergarage Kanaalschiereiland gedeeltelijk qua ruimte beschikbaar op woensdag en donderdag (vr t/m zo niet). Daarnaast zijn er ook alternatieve parkeerlocatie gecreëerd in en om de stad. Op de evenementenkaart staan deze in het blauw aangegeven.

Tijdens het evenement zal het erg druk zijn in de binnenstad en kunt u niet of zeer moeilijk fietsen. Fietsen is daarom omwille van de veiligheid niet toegestaan. Wel kunt u met de fiets in de hand het gebied verlaten en buiten het parcours uw weg vervolgen op de fiets. Wij raden u ten zeerste aan de fiets buiten het parcours, in de speciale EK fietsenstallingen te parkeren als dat ook maar enigszins mogelijk is. U kunt met de fiets aan de hand de stad niet in, tenzij u bewoner bent en de fiets thuis moet stallen.

Het ziekenhuis in Alkmaar is ten alle tijden bereikbaar. Vanaf de Kennemerstraatweg kunt u niet doorrijden en afslaan bij de Metiusgracht maar dient u eerder af te slaan en via de Prinses Julianalaan te rijden. Via deze route is ook de Singelgarage bereikbaar. Ook rijdt er voor bezoekers van het ziekenhuis een extra lijndienst vanuit De Hoef naar het ziekenhuis. Deze staat ook aangegeven op de evenementenkaart

Partners

Alkmaar Sport
Gemeente Alkmaar
Alkmaar Prachtstad
KNWU
Broekhuis
Provincie Noord-Holland
Gemeente Heerhugowaard
Gemeente Langedijk
Vittoria
UEC
Ale Cycling
Victoriefonds Alkmaar
BDO
VCRA
Stadswerk 072
VWS
Beemsterkaas

Accordeon FAQ

Mobirise is een offline app voor Windows en Mac om makkelijk kleine/middelgrote websites te maken voor allerlei doeleinden.

Mobirise is perfect voor niet techneuten die niet vertrouwd zijn met de fijne knepen van webontwikkeling en die verkiezen om zo visueel mogelijk te werken zonder zich te verliezen in code. Ook zeer geschikt voor codeliefhebbers die snel een klein project willen opzetten.

Voornaamste verschillen met traditionele apps.
* Maximaal minimalistisch makkellijk in gebruik interface
* Mobiel-aangename, gloednieuwe website-blocks en kant-en-klare werkwijzen
* Gratis voor commercieel en non-profit gebruik