simple site templates

VEEL GESTELDE VRAGEN

EK Wielrennen Alkmaar 2019

Bezoekers

Op veilige plekken in het parcours zijn oversteekpunten gecreeerd. Tijdens de wedstrijden staan hier verkeersregelaars die controleren of het veilig is om het parcours over te steken.

Aan de rand van de stad zijn diverse goed bereikbare parkeermogelijkheden. Je kan parkeren en een fiets huren bij het evenemententerrein aan de olympiaweg en het AZ stadion. Op de website zijn deze parkeerlocaties voor bezoekers te vinden. Klik hier voor meer informatie over deze P+Fiets Service.

Het evenement is op alle dagen gratis te bezoeken. Je mag overal langs het parcours staan om de koersen te bekijken. Tegen betaling zijn er VIP-plaatsen beschikbaar die een uitstekend uitzicht hebben op de finish. Deze zijn hier aan te vragen. 

Wij adviseren de bezoekers om het EK te bezoeken met het openbaar vervoer. Wil je toch met de auto komen dan is het advies de evenementenborden te volgen naar parkeerlocaties buiten het centrum. Zo kun je bij Het AFAS stadion parkeren en op het evenementen terrein aan de Olympiaweg. Deze staan ook aangegeven op de wedstrijdkaart.
Wil je het EK bezoeken en kom je uit de regio, ga dan op de fiets. Voor fietsers zijn er dicht bij het parcours extra fietsenstallingen.

Een dagje Alkmaar is leuk, maar een dag met overnachting in Alkmaar is leuker! In Alkmaar vind je hotels, appartementen, bed & breakfasts en andere accommodaties. Kijk op https://www.alkmaarprachtstad.nl/overnachten voor een overzicht van hotels in de stad.

Het EK heeft diverse side-events die de beleving van het EK vergroten. Op www.alkmaar-cycling.com/side-events vindt je een overzicht met alles wat er te doen tijdens het EK. Maar Alkmaar is niet alleen een sportstad, maar beschikt over een prachtig historisch centrum waarin genoeg te beleven is. Kijk op www.alkmaarprachtstad.nl wat er allemaal te doen is.

Het binnengebied (tussen de singels) in de binnenstad is afgesloten voor fietsers. Rond het parcours worden diverse fietsparkeergelegenheden aangelegd. Deze staan aangegeven in het oranje op de wedstrijdkaart.

Zowel de vrijdag kaasmarkt als de zaterdag warenmarkt gaan zoals gebruikelijk plaatsvinden.

Rond het parcours worden diverse fietsparkeergelegenheden aangelegd. Deze staan aangegeven in het oranje op de wedstrijdkaart.

Ja, de winkels in de binnenstad zijn open en bereikbaar.

ja, de NOS zal live verslag doen van de wedtrijden.

Tijdens de wedstrijdonderdelen zijn er op vele plekken in het parcours oversteekpunten. Deze oversteekpunten zijn vrij toegankelijk tijdens de pauzes tussen de wedstrijdonderdelen. Ook tijdens de wedstrijdonderdelen kan er overgestoken worden. De oversteekpunten worden ten alle tijden begeleid door een verkeersregelaar die zorgt voor een veilige situatie. Dit voor zowel de bezoekers als de wielrenners. Als het op het parcours rustig en veilig is kan er overgestoken worden. Het kan dus zijn dat er enkele minuten zal moeten worden gewacht.

Ook op de wedstrijdkaart zijn de oversteekpunten aangegeven. Door op de punten te klikken is te zien of het een oversteekpunt is voor voetgangers of ook voor autoverkeer.

Kom je met de auto naar het EK Wielrennen dan kun je het beste parkeren aan de rand van de stad. Deze parkeerlocaties zijn makkelijk vanaf de A9 en de ring Alkmaar te bereiken.
Op twee van deze parkeerlocaties, Evenemententerrein Olympiaweg en het AZ stadion, bieden wij op vrijdag, zaterdag en zondag een extra service aan om makkelijk en snel naar het parcours te fietsen: P+Fiets!
Je kunt een fiets huren op deze locaties voor €5,- per dag. Met deze fiets kun je makkelijk van het parkeerterrein naar de speciale EK fietsenstallingen fietsen. Je mag de fiets de hele dag gebruiken en kunt dus ook na de wedstrijden Alkmaar en de regio verkennen.
Wil je verzekerd zijn van een fiets? Reserveer deze dan vanaf nu op www.bimbimbikes.nl/ek-alkmaar. Het is ook mogelijk om op locatie een fiets te huren. Maar let op, op=op!

Tijdens de vijf wedstrijddagen zijn niet alle parkeergarages beschikbaar. Zo is de Vest garage en de Karperton garage gesloten tijdens het EK Wielrennen. De Schelphoek, De Kazerne, en de Singel garage zijn wel open. Ook is parkeergarage Kanaalschiereiland gedeeltelijk qua ruimte beschikbaar op woensdag en donderdag (vr t/m zo niet). Daarnaast zijn er ook alternatieve parkeerlocatie gecreëerd in en om de stad. Op de evenementenkaart staan deze in het blauw aangegeven.

Het ziekenhuis in Alkmaar is ten alle tijden bereikbaar. Vanaf de Kennemerstraatweg kunt u niet doorrijden en afslaan bij de Metiusgracht maar dient u eerder af te slaan en via de Prinses Julianalaan te rijden. Via deze route is ook de Singelgarage bereikbaar. Ook rijdt er voor bezoekers van het ziekenhuis een extra lijndienst vanuit De Hoef naar het ziekenhuis. Deze staat ook aangegeven op de evenementenkaart

Staat uw vraag er niet tussen? U kunt contact met ons opnemen via info@alkmaar-cycling.com

Partners

Alkmaar Sport
Gemeente Alkmaar
Alkmaar Prachtstad
KNWU
Broekhuis
Provincie Noord-Holland
Gemeente Heerhugowaard
Gemeente Langedijk
Vittoria
UEC
Ale Cycling
Victoriefonds Alkmaar
BDO
VCRA
Stadswerk 072
VWS
Beemsterkaas