online site builder

VEEL GESTELDE VRAGEN

EK Wielrennen Alkmaar 2019

Ondernemers

Alleen samen kunnen we van dit evenement een succes maken. Daarbij hebben we ook de hulp van ondernemers nodig. Wilt u aanhaken, iets organiseren of weten wat er allemaal wordt georganiseerd? Kijk dan op deze website onder 'Side Events'. Heeft u specifieke vragen over het organiseren van iets rondom het EK dan kunt u deze stellen via info@alkmaar-cycling.com

Alle winkels zullen bereikbaar blijven voor bezoekers. Wel is het zo dat tijdens bepaalde wedstrijdonderdelen sommige locaties minder goed bereikbaar zijn ivm drukte van bezoekers. Tijdens de wedstrijdonderdelen is de binnenstad minder goed bereikbaar voor autoverkeer.

Kijk hoe de parcoursen exact lopen door de stad via de evenementenkaart

Tijdens de dagen van het EK wielrennen is de binnenstad voor autoverkeer minder goed bereikbaar. In overleg is er besloten om daarom de laad- en lostijden voor deze dagen aan te passen. Hieronder een overzicht van de nieuwe tijden:

Woensdag 7-8-2019: Reguliere tijden voor de bevoorrading van de binnenstad.
Donderdag 8-8-2019: Reguliere tijden voor de bevoorrading van de binnenstad.
Vrijdag 9-8-2019: Van 06.00 tot 7.00 uur en van 20.00 uur tot 21.30 uur.
Zaterdag 10-8-2019: Van 06.00 tot 7.00 uur en ‘s avond van 18.00 uur tot 20.00 uur.
Zondag 11-8-2019: Geen mogelijkheid laden en lossen (regulier beleid)

Daarnaast dient u rekening te houden dat vanaf maandag 5 augustus de Kanaalkade afgesloten is voor doorgaand verkeer. Dit in verband met het opbouwen van de start- en finish locatie.

Nee. De insteek van het evenement is dat we de hinder zoveel mogelijk beperken en dat de veiligheid nooit in het geding mag komen. De stad gaat met het EK niet ‘op slot’. De wedstrijdonderdelen zullen niet de gehele dag duren. Daarnaast zullen er ook op dagen wedstrijdonderdelen zijn die niet of nauwelijks in de binnenstad verreden worden. Kijk voor de exacte tijden op de pagina van het programma.

Naast het EK Wielrennen vinden er in en rondom de stad veel activiteiten plaats. In de aanloop naar dit evenement heeft de gemeente gesprekken gehad met verschillende ondernemersverenigingen (Alkmaars Bolwerk, ondernemend Alkmaar, de LTO en STERA) over de betekenis en invulling van dit evenement voor de gemeente en hoe dit samen op te pakken. Verschillende ondernemersverenigingen organiseren leuke activiteiten rondom het evenement. Heeft u specifieke vragen over het organiseren van iets rondom het EK dan kunt u deze stellen via info@alkmaar-cycling.com

Stadswerk072 zorgt namens de gemeente voor het ophalen van het afval. De afvalinzameling zal in de binnenstad geen hinder of aanpassing ondervinden. De papier en karton inzameling voor ondernemers in de binnenstad op woensdagavond blijft ongewijzigd.

Het buitengebied van Alkmaar zal met name tijdens de tijdritten op woensdag 7 en donderdag 8 augustus enige hinder ondervinden als het gaat om bereikbaarheid. Tijdens de tijdritten zullen de parcoursen wel continue worden gebruikt en is oversteken beperkt mogelijk. Ga er vanuit dat er een korte wachttijd zal zijn bij het betreffende oversteekpunt.

Tijdens de wedstrijdonderdelen is het bedrijventerrein Oudorp minder goed bereikbaar. Wel zal er ten alle tijden (ook tijdens de wedstrijden) een ontsluitning zijn van het bedrijventerrein. Zo zal er een omleiding worden gemaakt vanaf de Edisonweg. Daar worden de busbanen gebruikt voor autoverkeer en komt u via deze route op de ring Alkmaar (N242). Deze route is ook te vinden op de wedstrijdkaart.

Tijdens de wedstrijdonderdelen zijn er op vele plekken in het parcours oversteekpunten. Deze oversteekpunten zijn vrij toegankelijk tijdens de pauzes tussen de wedstrijdonderdelen. Ook tijdens de wedstrijdonderdelen kan er overgestoken worden. De oversteekpunten worden ten alle tijden begeleid door een verkeersregelaar die zorgt voor een veilige situatie. Dit voor zowel de bezoekers als de wielrenners. Als het op het parcours rustig en veilig is kan er overgestoken worden. Het kan dus zijn dat er enkele minuten zal moeten worden gewacht.

Ook op de wedstrijdkaart zijn de oversteekpunten aangegeven. Door op de punten te klikken is te zien of het een oversteekpunt is voor voetgangers of ook voor autoverkeer.

Tijdens de vijf wedstrijddagen zijn niet alle parkeergarages beschikbaar. Zo is de Vest garage en de Karperton garage gesloten tijdens het EK Wielrennen. De Schelphoek, De Kazerne, en de Singel garage zijn wel open. Ook is parkeergarage Kanaalschiereiland gedeeltelijk qua ruimte beschikbaar op woensdag en donderdag (vr t/m zo niet). Daarnaast zijn er ook alternatieve parkeerlocatie gecreëerd in en om de stad. Op de evenementenkaart staan deze in het blauw aangegeven.

Partners

Alkmaar Sport
Gemeente Alkmaar
Alkmaar Prachtstad
KNWU
Broekhuis
Provincie Noord-Holland
Gemeente Heerhugowaard
Gemeente Langedijk
Vittoria
UEC
Ale Cycling
Victoriefonds Alkmaar
BDO
VCRA
Stadswerk 072
VWS
Beemsterkaas